Prototyp žárovky s Led od Cree

Cree-Prototype-LED-Bulb-Concept

Cree Inc. představila koncept LED žárovky, která dosahuje 1300 lumenů a účinnosti 152 lumenů na watt pomocí vlastní technologie Cree TrueWhite. LED žárovka převyšuje svojí výkoností cíle stanovené vládou USA (DOE) a bude zařazena do třetí kategorie v soutěži L Prize.

Spoluzakladatel Cree Eal Hunter, dodal „Není to tak dávno, když jsme měli cíle dosáhnout účinnosti 100lm/W, nyní dodáváme lodní dopravě LED svítidla s účinností 110lm/W. Počítáme, že pokud bude plně zavedena LED s účinností 150lm/W dosáhneme celkové úspory elektrické energie o 16,5 procenta. Díky tomu jak Cree tlačí na hranice technologie LED, pomáhá globálně snižovat spotřebu el. energie.“

Nezávislé testy v laboratořích potvrdily, že OnSpeX Cree Led žárovka dodává více než 1330 lumenů a spotřebovává pouze 8,7 wattu. Lampa používá Cree TrueWhite technologii, která zajišťuje vysoce kvalitní, energeticky úsporné svícení s CRI 91 při teplé bílé 2800K. Projekt využívá technologie vyvinuté na základě zakázky financované vládou USA (DOE).

Cree-Prototype-LED-Bulb-Concept