DIALux evo 7.1
    DIALux školení

Školení DIALux

Školení softwaru DIALux a DIALux evo. Více zde.

Výpočty osvětlení

Výpočty osvětlení a proslunění budov a venkovních prostor. Více zde.

Návrhy osvětlení

Vypracování profesionálních návrhů osvětlení. Více zde.

Dodávky osvětlení

Špičkové produkty, které si posvítí na Vaši práci. Více zde.

Amper 2013

21. ročník mezinárodního veletrhu elektrotechniky, elektroniky, automatizace a komunikace AMPER 2013 je za námi. Zástupci jednotlivých firem prezentovali, diskutovali a prosazovali svoji nabídku produktů, inovací a možných služeb a tím přispěli k transferu nových technologií, myšlenek a uzavření obchodních kontraktů, na národní i mezinárodní úrovni.

Veletrh AMPER obhájil svůj statut největšího elektrotechnického veletrhu v České republice. Oproti předchozímu ročníku byl zaznamenán nárůst obsazené výstavní plochy; expozice 620 vystavovatelů, z toho 159 ze zahraničí, zabíraly 14.357m2 čisté výstavní plochy (v roce 2012 13.800m2). Dalším úspěchem z pohledu pořadatelů byla účast významných firem, které se v novodobé historii veletrhu AMPER na brněnském výstavišti prezentovaly poprvé. Byly jimi společnosti:WAGO, HagerElectro, Shneider Electric, OBO BETTERMANN, Tritón Pardubice, Schmachtl CZ,PANASONIC ELECTRIC WORKS, Murrelektronik CZ nebo IFM electronic. Samozřejmě nechyběli ani tradiční lídři na trhu, jako jsou společnostiSIEMENS, ABB, ESTA, DCK HOLOUBKOV, KOPOS KOLÍN, B+R automatizace, Rockwell, Omron, Mitsubishi Electric, Harting, FisherElectronic, AQ Electronic a mnoho dalších. Počet návštěvníků také vzrostl - letošní, 21. ročník veletrhu AMPER 2013 přilákalo k návštěvě 44.900 návštěvníků z řad odborné veřejnosti, managementu firem, studentů a fanoušků z oblasti elektrotechniky. Veletrh se konal pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu, Hospodářské komory ČR a ČVUT a za aktivní spolupráce odborných médií, sdružení, asociací a vysokých škol. Partnerské portfolio čítalo 140 mediálních partnerů z ČR a zahraničí a 29 odborných partnerů.

Nabídka doprovodného programu, ať už šlo o konference, semináře nebo jiné akce, byla velice pestrá po celou dobu konání veletrhu. Celkem proběhlo 32 tematicky zaměřených akcí, kde  návštěvníkům přednášelo přes 80 renomovaných kapacit z oborů elektrotechniky, elektroniky, automatizace a optické a fotonické techniky, takže každý zájemce o elektrotechniku mohl najít „to své“ oblíbené téma a vybrané akce se v rámci veletrhu zúčastnit. Své místo na výsluní si vydobyl i nultý ročník projektu AMPER MOTION – exkluzivní přehlídka elektromobilních zařízeních. Návštěvníci a zájemci o elektromobilitu se těšili z přítomnosti celé řady zajímavých exponátů, které byly vystaveny v hale F a V. Přehlídky se zúčastnilo 22 vystavovatelů s 36 exponáty, včetně automobilu OPEL AMPERA, který se stal oficiálním přepravcem veletrhu AMPER 2013.

Další přidanou hodnotou na veletrhu AMPER 2013 byl úspěšně realizovaný projekt redakce Elektrika.cz nazvaný AMPER FÓRUM 2013. Ve spolupráci s pořádající společností TERINVEST a šéfredaktory renomovaných odborných časopisů, po celé čtyři dny živě přinášela své postřehy a rozhovory z dění 21. ročníku veletrhu AMPER 2013, což ve výsledku přesáhlo 32 hodin online vysílání.  Proběhlo více jak 56 rozhovorů a diskusí o aktuálních tématech v oboru, exponátech a službách 21. ročníku veletrhu AMPER.

Na programu nechybělo ani slavnostní vyhlášení o nejpřínosnější exponát veletrhu ZLATÝ AMPER. Do soutěže bylo přihlášeno 34 exponátů z 30 vystavujících společností, což v historii soutěže byl nevyšší dosažený počet.  O vítězích rozhodla 11-ti členná odborná komise složená z odborníků z ČVUT – FEL, VUT – FEKT Brno, ZČU – FEL Plzeň, VŠB  - TU – FEL Ostrava, SAV AV Bratislava a EZÚ Praha v čele s předsedou komise prof. Ing. Radimírem Vrbou, CSc. Ocenění ZLATÝ AMPER získalo 5 společností. Prvním oceněným exponátem se stal IPCorder KNR – 1004 -  samostatné záznamové zařízení pro IP kamerové systémy společnosti KOUKAAM, dále společnost Měřící Energetické Aparáty, a.s. za kompaktní monitor fáze, Siemens za výrobek SIMATIC S7 CPU 1516-3 PN/DP, který je základem pro novou generaci řídících systémů nebo Panasonic Electric Works Europe AG za maticový termoeletrický senzor. Posledním oceněným bylo Regionální inovační centrum elektrotechniky elektrotechnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni, které uspělo se svojí univerzální platformou řídicího systému pro široké spektrum aplikací.

Brány za letošním veletrhem AMPER se na rok uzavřely, ale již nyní začínají přípravy 22. ročníku veletrhu AMPER 2014, který se bude konat od 18. do 21. března opět v Brně.  Pevně věříme, že i ten nadcházející ročník veletrhu AMPER bude skvělou podívanou, jedinečným zážitkem, zábavou i poučením.

O nás

Společnost Top osvětlení s.r.o. působí na trhu s osvětlením již 7 let. Za tuto dobu jsme navázali spolupráci s velice významnými společnostmi v oboru osvětlování. Provádíme jako jediní, akreditované školení softwaru DIALux a DIALux evo, dále pak výpočty všech druhů osvětlení a proslunění. Pomáháme řadě firem s výběrem toho správného dodavatele svítidel. Specialitou jsou výpočty veřejného osvětlení a přisvětlení přechodů pro chodce.

Světelná technika je poměrně specifický technický obor, který se stále dynamicky rozvíjí a návrh osvětlení vyžaduje široký přehled a orientaci v mnoha oborech i velmi dobrou znalost technických prostředků (světelných zdrojů, svítidel atd.).

Pro simulace výpočtů využíváme profesionální velice rychlé výpočetní stroje ve spojení se softwarem DIALUX, který dokáže zaručit velice přesné a detailní výstupy i pro ty nejnáročnější klienty. Není problém vytvořit renderované obrázky nového světelného systému či dokonce video z prostor kde svítidla navrhujeme.

Svítidla, která dodáváme ve spolupráci s našimi partnery, jsou námi testována a měřena.

Není pro nás problém navrhnout světelnou soustavu s plným řízením pomocí protokolu DALI. Dodání systému, naprogramování, uvedení do provozu či zaškolení pracovníků.

Do průmyslových prostor navrhujeme robustní a vysoce výkonná svítidla s požadovaným krytím, která jsou osazena LED čipy nejvyšší kvality a proudovými zdroji značky MEANWELL. Tato kombinace zaručuje vysoký výkon a dlouhou životnost světelné soustavy. Svítidla dodáváme jak jednotlivě tak jako kompletní instalaci na klíč.