Aktualizace norem DIALux evo 11 - EN 12464-1:2021-11

S nadcházející verzí vám poskytujeme aktualizaci pro nejnovější verzi normy EN 12464-1:2021-11, ale stále si můžete vybrat mezi předchozí verzí z roku 2011 a novou z roku 2021. Obě verze fungují souběžně. Tím je zajištěno, že se při načítání projektů verze 2011 v systému DIALux nezmění normativní nastavení. Tabulky z oddílu normy jsou samozřejmě v systému DIALux uloženy.


Výběr profilu
V místnosti (oblasti) můžete vybrat profil použití jako obvykle. S aktualizací jsme pro vás přehledněji vizualizovali téma normativních nastavení. Obsah je seskupen tematicky. Profily jsou seřazeny podle svých referenčních čísel. To vám zjednodušuje výběr.


Výpočtové oblasti
Pokud používáte vizuální plochy úloh, hlavní plochy místnosti a plochy činností, jejich jmenovité hodnoty pak vycházejí z vybraného profilu.


Vyhodnocení oslnění
Oslnění místností (ploch) se vypočítá podle tabulkového postupu uvedeného v CIE 117 a porovná se s takzvaným R(ugl), tedy nejvyšším přípustným oslněním.


Novinky pro italské projektanty pouličního osvětlení
Dobrá zpráva také pro projektanty osvětlení v Itálii: Návrh pouličního osvětlení se dočkal aktualizace. S aplikací DIALux evo 11 je nyní možné vypočítat hodnocení navíc pomocí IPEA* a IPEI*. Ty nyní můžete jednoduše přidat prostřednictvím zaškrtávacího políčka. Výsledky se samozřejmě zobrazují také v dokumentaci.