DIALux evo 11 je nyní venku: Objevte nové funkce

DIALux evo 11 je nyní venku: Objevte nové funkce

DIALux evo 11 je nyní pro vás k dispozici: Spočítejte si potenciál úspory energie vašich projektů osvětlení, pracujte s nejnovějšími normami, šetřete svůj vlastní navržený nábytek a mnoho dalšího – vyhověli jsme mnoha vašim přáním.



Ušetřete energii s DIALux pro vaše projekty osvětlení

Chtěli jste někdy vědět, kolik můžete ušetřit ovládáním osvětlovací soustavy podle denního světla? S naší nejnovější verzí DIALux evo 11 to snadno zjistíte. U každého vašeho plánu se ukáže, kolik energie byste mohli ušetřit. Metoda výpočtu byla vyvinuta ve spolupráci s Fraunhofer Institute.

 

Nové standardy

S DIALux evo 11 jsme přidali aktualizaci na nejnovější verzi EN 12464-1:2021-11. Stále si můžete vybrat mezi předchozí verzí z roku 2011 a novou z roku 2021. Obě verze fungují paralelně. To zajišťuje, že DIALux nemění normativní nastavení při načítání projektů verze 2011. Tabulky ze sedmé části standardu jsou samozřejmě uloženy v DIALuxu.


Novinky pro italský silniční design

Dobrá zpráva také pro designéry osvětlení v Itálii: S DIALux evo 11 je nyní možné vypočítat hodnocení navíc pomocí IPEA* a IPEI*. Nyní je můžete jednoduše přidat pomocí zaškrtávacího políčka. Výsledky jsou samozřejmě uvedeny i v dokumentaci.

 

Uložte si vlastní nábytek


S DIALux evo 11 můžete uložit svůj vlastní vyrobený nábytek nebo jiné předměty v DIALux. Soubory nábytku mají svůj vlastní formát souborů a lze je také vyměňovat s ostatními uživateli DIALux.

Kromě toho jsou nyní k dispozici možnosti vyhledávání a filtrování objektů. Kliknutím pravým tlačítkem nebo pomocí akcí v zápatí lze nábytek načíst nebo uložit z katalogu. Nábytek lze navíc uložit kliknutím pravým tlačítkem v nástrojích "Materiály" a "Kopírovat a uspořádat".

 

Dokumentace vašich kontrolních skupin

Dokumentace hodnot stmívání a ovládacích skupin je zpět. Pro každou řídicí skupinu existuje plán, ve kterém jsou označena všechna přidružená svítidla. Na první pohled tedy vidíte, která svítidla jsou ovládána/stmívána společně.

Ta je doplněna tabulkou s hodnotami stmívání. Tato tabulka ukazuje pro každou kontrolní skupinu jejich stavy stmívání v závislosti na světelné scéně. Seznam svítidel doplňuje výstup a používá se k identifikaci typů svítidel v plánu. Můžete vytvořit dokumentaci pro jednolůžkové pokoje, kompletní podlaží a venkovní prostor.

 

Další vlastnosti

V nastavení nyní najdete nové možnosti nastavení výchozích hodnot. Můžete přednastavit hodnoty odrazivosti pro strop, stěnu, podlahu a také výšku a okrajovou zónu použitelných rovin. Přednastavit lze také barvu a velikost písma textu, název místnosti, hodnotovou grafiku a izoluxové čáry. Po dokončení ušetříte čas při plánování, protože mnoho věcí není nutné následně upravovat. 

Novinka u DIALux evo 11: Vaše DIALux ID

Počínaje DIALux evo 11 potřebujete DIALux ID pro přihlášení při spouštění softwaru. Registrovat se můžete přímo v DIALux a registrace se skládá pouze ze dvou kroků. Provádí se rychle a samozřejmě zdarma. Více informací o DIALux ID naleznete zde .
 

Motivujte výrobce, aby se stali členy DIALux

V budoucnu můžete motivovat nečleny, aby se stali členy DIALux přímo z DIALux. Zpráva: Často plánuji s vašimi svítidly v DIALux a jako plánovač mám nevýhody kvůli vašemu chybějícímu členství. Staňte se členem DIALux, abych získal výhody používání vaší značky!

Tato možnost je k dispozici v seznamu svítidel pro nečlenská svítidla nebo v dokumentaci.