Náhled: DIALux evo 11.1

CoverV tomto příspěvku vám chceme poskytnout krátký náhled funkcí systému DIALux evo 11.1. Naši vývojáři se právě chystají zahájit zmrazení funkcí, poté proběhne testovací fáze a na jaře si budete moci novou verzi stáhnout jako obvykle zdarma.

Pojďme se do toho vrhnout a začít s náhledem 😊.

V nastavení pracovních ploch můžete nastavit, zda se mají pro plochy a místnosti vytvářet automaticky, nebo ne. Tímto můžete také vytvářet místnosti "prázdné". Toto nastavení je k dispozici zvlášť pro exteriér a interiér.


Pomocí klávesy F12 lze opakovat poslední akci nástroje použitou stisknutím klávesy. To je užitečné zejména u akcí, které je třeba provést znovu.


Kromě toho jsme sestavili další užitečné klávesové zkratky pro mnoho funkcí programu. Podrobný přehled získáte spolu s vydáním a poskytujeme vám k němu praktický soubor PDF. Zůstaňte s námi 😊


Brzy budete moci zadávat konfigurace barev jako webový formát #Hexvalue.

Je také možné vhodně konfigurovat úseky před jejich kreslením. Při klikání na úseky v CADu se jako základ pro další konstrukci vždy použijí hodnoty posledního kliknutého úseku.


Při importu obrázků zobrazí DIALux jako pomůcku nový dialog pro výběr s aktuálním obsahem schránky. Můžete si tak prohlédnout náhled a zkontrolovat, zda obrázek odpovídá vašim představám. Obrázky můžete načíst například jako obsah dokumentace, jako plán, ale také jako materiál.


Kromě toho budete moci brzy nastavit, zda se mají světelné textury a výsledky při změnách projektu automaticky vyřadit. Nejdůležitější zde je, že DIALux již nebude zobrazovat výzvu k vyřazení výsledků.


Nastavte název výchozího editoru. U nových projektů se tento název automaticky použije pro projekt. Výběr výchozí stránky pro prezentaci a tabulku.

Kromě toho jsme pro vás ještě vylepšili stávající funkce 😊.

Brzy budete moci přepínat mezi spotřebou energie, LENI, náklady a emisemi CO² přímo na tachometru.


DIALux ve výchozím nastavení umisťuje souřadnicový systém objektu do středu plochy podlahy. Tím je zaručeno, že seskupené objekty jsou při vložení také na podlaze a v závislosti na konstrukci již nejsou nakloněné.


Brzy budete moci navrhovat vytlačovací tělesa mnohem jemněji, až do rozsahu mm.

O této verzi vás budeme průběžně informovat. Mezitím se těšíme na vaši zpětnou vazbu 😊.