Návrh na Zelenou knihu EU – ekologicky šetrné osvětlení

eu

Evropská Unie vydala Zelenou knihu pojmenovanou „Osvětlení budoucnosti: Urychlení zavádění inovačních světelných technologií“, za účelem zrychlení zavádění inovativních řešení, šetrnějších k životnímu prostředí, vysokou kvalitu světelných řešení, které jsou založeny na světle z emitujících diod (LED) a organických (OLED). Příspěvky na novou politiku jsou vítány od všech zúčastněných stran.


 

Cílové skupiny:

Jednotlivý spotřebitelé a profesionální uživatelé
osvětlovací technika
budovy a stavebnictví
architekti
světelní designéři
elektrické instalace
obce
orgány veřejné správy
občanské společnosti
profesní sdružení a
další zúčastněné strany podílející nebo se zajímají o téma

 

Cílem konzultace:
Tato Zelená kniha (100KB) navrhuje zahájit řadu nových politických iniciativ a veřejnou diskuzi v Evropě spolu se všemi zainteresovanými stranami, za účelem urychlení širokého zavádění inovativní vysoce kvalitních řešení osvětlení, které jsou založeny na technologiích LED a OLED, běžně označovaných jako „Solid State Lighting“ SSL. Zelená kniha se také zabývá poptávkou a nabídkou.

V prvé řadě je kniha zaměřená na evropské uživatele (profesionální uživatele a spotřebitele), kladoucí důraz na překonání stávajících úkolů a rozšířit trh. V druhé řadě se zaměřuje na osvětlení v průmyslu s cílem posílit své postavení a konkurenceschopnost a přispívat tak k růstu pracovních míst v Evropě.

 

Období konzultací:
15.12.2011 – 29.02.2012

 

Jak se zúčastnit:

Chcete-li se dozvědět více o tom, jak přispět nebo stáhnout další podklady a informace zadejte adresu http://ec.europa.eu/information_society/digital-agenda/actions/ssl-consultation/index_en.htm nebo kontaktujte generální ředitelství, tiskové mluvčí, oddělení G5, email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..