Nová Škoda Superb dostala adaptivní světlomety

1450236119 88404Škodovka dostala nové bi-xenonové světlomety s fukcí AFS a denním LED přisvícením. Smart Light Assist Vám bude pomáhat při jízdě v noci a náladu při jízdě si můžete řídit vnitřním ambientním osvětlením. Systém AFS osvětluje silnici a okolí podle stylu jízdy a počasí. Tato funkce optimálně přizpůsobuje osvětlení silnice při různých situacích. Systém pracuje ve třech režimech: město, venkov a dálnice. Venkovský režim je aktivován od 0 od 15 km/h a mezi 50 a 90 km/h. Pravý a levý světelný modul je ve výchozí pozici. V městském módu je světlo vyzařováno do šířky a na kratší vzdálenost než u venkovského režimu, což pomáhá lepší přehlednosti ve městě a na přechodech. Městský mód je aktivován mezi 15 a 50 km/h. Třetí dálniční mód upřednostní svícení spíše do dálky, levý modul svítí trochu víše a směrem do leva zatímco pravý modul zůstává ve své výchozí pozici a je mu zvýšena intenzita.

Nedílnou částí AFS je přisvícení do zatáčky, které se aktivuje od 0 do 40 km/h. Systém na to využívá svítidla do mlhy.

Smart Light Assist také snímá protisvětlo od jiných vozidel díky multifunkční kameře. Světelný tok je automaticky ztlumen v určitých směrech. Tímto odpadá vypínání dálkových světlometů, systém je více citlivý, a vypíná dálková světla sám.

1450236121 93071

Volitelnou součástí nového Superbu je inovativní adaptivní osvětlení při nastupování do vozu. Welcome mód osvítí kliky a interiér unikátním světelným efektem a po nastartování přepne intenzitu, aby nerušila při řízení. Na výběr máte ze třech různých barev.

Další praktická věcička je umístění LED diody do klíčku, baterie umístěná uvnitř se dobíjí, když je klíček zasunutý v zapalování.

1450236124 65197