Osram představuje nejúčinnější novou generaci Oslon Square Hyper Red

Světová populace roste již mnoho let. Zejména metropolitní oblasti přitahují stále více lidí. V místech, kde je zemědělská půda omezená a dodávky musí být rychlé, pěstební osvětlení nabízí velkou výhodu. Pomocí nejmodernější světelné technologie je možné poskytnout přesnou světelnou kompozici, kterou různé rostliny potřebují pro ideální růst nebo pro vývoj určitých vlastností. Rostliny lze pěstovat velmi prostorově úsporným způsobem a se značně vyššími výnosy díky řešení osvětlení na míru. Pro majitele skleníků je energetická stopa nezbytná pro výrobu. Nová generace Oslon Square Hyper Red přispívá ke zlepšení účinnosti mnohem efektivněji než srovnatelné produkty, které jsou v současné době na trhu k dispozici.

Zahradnické osvětlení pomáhá tam, kde nestačí přirozené denní světlo. Osramova nová generace Oslon Square Hyper Red je dosud nejúčinnější LED pro zahradnické osvětlení

Během temného období mnozí z nás zažívají účinky nedostatečného osvětlení. Jakmile se dny zkrátí, cítíme se unavení a vyčerpaní. Rostliny jsou v podobné situaci - když nemají dostatek světla, jejich fotosyntéza nefunguje dostatečně.

Rostliny potřebují převážně pro svůj růst červené (640 až 700 nm) a modré světlo (400 až 490 nm). Například červené světlo podporuje produkci biomasy v rostlinách.

Nová generace Oslon Square Hyper Red s vlnovou délkou 660 nm je vlajkovým produktem v komplexním portfoliu zahradnictví Osram Opto Semiconductors. Kromě vynikajících hodnot účinnosti mají provozovatelé skleníkových plynů také radiační tok 1 030 mW při 73% WPE (účinnost) a fotonový tok 5,7 μmol / s při účinnosti 4,0 μmol / J při 700 mA. Pro aplikace s vyššími požadavky na účinnost poskytuje LED 78% při hnacím proudu 350 mA a 80% při 250 mA s účinností 4,6 μmol / J. Kromě nejlepších hodnot účinnosti ve své třídě mají zákazníci výhodu dlouhé životnosti přes 100 000 hodin i při vysokých teplotách. Komponenta pro montáž na povrch má keramické balení, které je doplněno robustní silikonovou čočkou.

„Pěstební osvětlení je absolutně rostoucí trh, na kterém jsme vedeni po mnoho let poskytováním více a neustále vylepšovaných produktů,“ vysvětluje Yong Sheng Chew, produktový manažer Osram Opto Semiconductors. „Výrazně zlepšené hodnoty účinnosti pomáhají našim zákazníkům šetřit energii. Díky osvědčené kompaktním tvaru 3,0 x 3,0 mm mohou majitelé skleníků snadno aktualizovat stávající osvětlovací systémy pomocí nejnovější technologie LED“.
Pěstební osvětlovací technologie od společnosti Osram nejen pomáhají vyrábět čerstvé potraviny v menších prostorech bez použití pesticidů, ale také usnadňují spotřebitelům v městských oblastech rychlou přípravu čerstvých a zdravých potravin.