Philips instaluje osvětlení na stadiony při Euru 2012

Philips-stadion-Poznan2

 

Společnost Royal Philips Electronics oznámila, že bude osvětlovat šest z osmi stadionů na letošním mistroství Evropy ve fotbale v Polsku a na Ukrajině.

 

Philips-stadion-Poznan3

 

Philips naistaluje své osvětlovací systémy na fasády a hřiště v Donbass Aréně, Metalist stadion, Arena Lviv, Poznam City stadion, Munucipal stadion a Olympijský stadion v Kijevě.

Baláí osvětlení pro olympijský stadion v Kyjevě obsahuje 608 Philips ArenaVision sportovních světlometů. Philips také navrhl koncepci osvětlení, které vyvolá iluzi ohně na hraně střechy.

 

Philips-stadion-Poznan5 

 

Na stadionu v Poznami použili 195 Philips LED projektorů a řídící systém. Systém umožňuje dynamické barevné změny, které mohou pomoci budovat emoce diváků.

Eric Rondolat, nedávno jmenovaný generální ředitel Philips Lighting, řekl: „ Philips a sportovní odvětví je výherní kombinace po dlouhou dobu a díky našemu světovému prvenství v energeticky úsporných světelných řešeních, budeme pokračovat v budování tohoto vztahu."

Podívejte se na video rozhovoru s architektem v Poznami Městského stadionu – Wojciech Ryzynski, polsky + anglické titulky.