Philips propojuje LED technologie s tvarem klasické žárovky

40W-replacement-Philips-clear-LED-bulb

Praha - Po úspěšném zavedení LED zdrojů na český trh přenáší Philips tuto moderní technologii i do designu klasické žárovky. Nový LED zdroj odpovídající výkonu 40W žárovky přináší oblíbený tvar, čiré provedení a jasné teplé světlo tradičních žárovek, nyní ale s technologií LED a až 85% úsporou energie. Díky prvním inovativním čočkám na světě vyzařuje LED zdroj světlo všemi směry. Klasický tvar baňky ho dělá ideálním pro široké spektrum použití, od obývacích pokojů přes kuchyně až po ložnice.

Klasika v LED provedení

Na postupný odchod tradičních žárovek – kterých se mnoho uživatelů nechce vzdát – navazuje čirý LED zdroj Philips nabízející spotřebitelům světlo, na které byli zvyklí, nyní ale se všemi přednostmi technologie LED. Novinka zachovává původní krásu a tvar klasické žárovky, svými vlastnostmi však skvěle nahrazuje standardní 40W žárovku tvaru A60. LED zdroj nabízí až 85% úsporu energie a nákladů a 25 000 hodinovou výdrž. Vysoce kvalitní světlo se světelným tokem 470 lumenů zůstává jasné a čisté jako u klasické žárovky i při stmívání.

„V novém LED zdroji, oceněném v soutěži L-prize, jsme zkombinovali estetickou krásu a tvar tradiční žárovky s výhodami LED,“ říká Jiří Tourek, generální ředitel Philips ČR. „Díky inovacím jsou naše LED zdroje nejenom energeticky úsporné, ale otevírají i nové dimenze vnímání a využívání světla v každodenním životě.“

 

Philips nedávno představil také další novinku – Hue lux – první inteligentní LED žárovku s bílým světlem a řízeným tlumením pomocí mobilní aplikace. Světlo lze ovládat pohodlně z vašeho zařízení, dokonce i daleko od domova.

 

Philips LED alternativa 40W žárovky bude dostupná od září 2014.

 

Vlastnosti čirého LED zdroje Philips:

Inovativní čočky pro zářivé světlo

Stmívatelný

Tvar: A60

Životnost: až 25 000 hodin

Teplota světla: 2700K (teplé bílé světlo)

Světelný tok: 470 lm (odpovídající 40W žárovce)

Energetická úspora: 85% úspora energie (spotřeba 6 W; 78 lm / W)

Výborná distribuce světla: > 240D