Úspora energie v projektech osvětlení s DIALux evo 11 [již brzy]

Přemýšleli jste někdy o tom, zda se vyplatí řídit osvětlovací systém podle denního světla? S naší nejnovější verzí DIALux evo 11, která bude vydána za několik týdnů, to můžete snadno zjistit.

Pro každý váš plán vám ukáže, kolik energie byste mohli přibližně ušetřit.

 


Rychloměr vám má pomoci rozhodnout se, zda stojí za to se touto otázkou blíže zabývat. Za tímto účelem jsme pro vás vytvořili nový nástroj. V projektu DIALux umístíte do místnosti čidlo, nastavíte, jak má být místnost využívána, a určíte, která svítidla mají být z řízení vyloučena - a můžete začít!

Pro každou hodinu a každý den v roce se určí denní světlo přicházející okny a vypočítá se množství umělého světla, které je třeba přidat, aby se dosáhlo požadované osvětlenosti. Výsledek vám pak ukáže, kolik energie, CO2 a peněz ročně ušetříte, pokud regulaci naplánujete.

 


Výpočet spotřeby energie
Zní to složitě a časově náročně? Ale není! Vrcholem našeho vývoje je, že vše můžete spočítat během několika sekund. Díky interaktivní grafice je výsledek věrohodný a srozumitelný. Pro každý den v roce vidíte, jaké denní světlo bude k dispozici a kolik umělého světla je třeba regulovat.


Roční přehled

Výtisk
Na výsledky se můžete spolehnout: Algoritmy jsou výsledkem několikaletého výzkumného projektu Fraunhoferova institutu pro stavební fyziku.