Verbatim uvádí světově první komerčně dostupné, barevné OLED displeje

Verbatim uvedl na trh světově první, barevně laditelný LED (OLED) panel, představený na výstavě Salone Fuori v Miláně. OLED je založený na unikátních technologiích vyminutých mateřskou společností verbatim, Mitsubishi Chemical Holding Group, která jako jedna z největších světových chemických společností, má více jak 50 let zkušeností ve vývoji osvětlovacích materiálů. Výroba OLED panelů začne od července.

 

verbatim_oled1

Verbatim demonstroval tvořivost a krásu barev na panelech o velikosti 14 cm x 14 cm. Tyto panely vytvořil světelný designér Satoshi Uchihara.

 

verbatim_oled2

 

Velké plochy OLED Verbatim se označují VELVE, produkují měkké světlo, bez oslnění a hluboce syté barvy. Neobsahují nebezpečné materiály, jsou velmi účinné – produkují 28 lumenů na watt při 1000 cd/m2 a přesné podání barev (CRI). Umožňují měnit barevný tón. Například v pracovním prostoru využijete bílé a chladné světlo a v době odpočinku teplé tlumené osvětlení.

 

verbatim_oled3

 

Pro zjednodušení práce na vývoji, společnosti Verbatim nabízí dva produkty. První, který je připojen přímo k síti a je naprogramován pomocí software skrze rozhraní USB. Druhým produktem je OLED modul s plošnými spoji, který poskytuje standard DMX rozhraní pro ovládání barev RGB a rozhraní DALI pro ladění bílé.

 

verbatim_oled4

 

OLED vzorová sada bude k dispozici v květnu 2011.